browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vrijdag 7 Maart naar Monywa

Posted by on 07/03/2014

s morgens, de chauffeur was al iets te laat maar hij was een nieuwe batterij gaan kopen en hij had zijn vrouw mee. Na enkele kilometers was ze al ziek en moest overgeven door de venster zodat een gedeelte op de achterste venster naast mij vloog, gelukkig dat die dicht was. De chauffeur zei geen woord, keek zelfs niet en we reden gewoon door. Of beter vliegen, met dat stuur rechts mag het al wat smaller zijn om voor te steken.

We rijden over een brug van waar we een goed zicht op Sagaing hadden en dan zijn we nog gestopt aan de Kaunghmudaw tempel.

P1040027 P1040026

Onderweg krijgen we een zicht op Myanmar buiten de stad met de meloenverkopers, ossenkarren enz…

Het eerste wat we zagen in Monywa was een veld vol met Boedhas, Hier hebben ze de meeste van allemaal. En dan de grootste staande Boedha. Een immens 129 meter groot beeld. En korter bij zien we dat er nog een even grote Boedha voorligt. Daar kunnen we in gaan en er zijn ook winkeltjes tegen de achterkant van het beeld. Ook in de staande boedha kunnen we enkele verdiepingen omhoog.De ganse omgeving is nogal kitsch.
De volgende stop is bij een fel kleurrijk gebouw vol met boedhas zowel buiten als binnen. In mijn reisgids staat er niets van dit alles.Ik denk dat het de Mohnyin Thambuddhei Paya is.

Vandaar over toch wel een oude brug, die we, denk ik, later nog vanop de boot zullen zien, naar de grotten. Hier is de eerste grootste sensatie de groep apen die rond ons hangt. De verkoopsters volgen ons om eten te verkopen om de apen te kunnen voederen. We moeten opletten want ze kennen het en stelen wat we niet goed vast wordt gehouden.

De tempels uitgehouwen in de grotten zien er heel oud uit. Het complex is redelijk groot. Op sommige plaatsen wonen er mensen tussen de tempels en worden de mooie grotten gebruikt als stalling voor de bromfiets. Overal ligt plastiek en andere afval en het is er heel smerig. Veel grotten hebben een hek om ze af te sluiten maar omdat er zo veel, vuil en sommige onvolledig zijn denk ik dat hier alles gewoon open blijft en geplunderd wordt. Ik ben blij dat ik het gezien heb. Ook hierover staat er niets in mijn reisgids.

De rit naar huis duurt meer dan 4 uur. Gelukkig rijd de taxi niet zo snel als s morgens.

In het hotel zie ik dat ik mijn hoed in de taxi vergeten ben.

 

One Response to Vrijdag 7 Maart naar Monywa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *