browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Donderdag 13 Maart Mount Popa

Posted by on 13/03/2014

Om 9 uur vertrokken richting Mount Popa. De taxi lijkt nieuw maar heeft toch al 140.000Km.
Buiten Bagan zien we hoe ze een nieuw busstation aan het bouwen zijn en iets verder rijden we voorbij het treinstation.

Er zijn weinig woningen naast de weg maar toch lopen er relatief veel mensen. Kinderen spelen of wachten langs de baan en roepen naar ons.We stoppen aan enkele kramen waar ze uitleggen hoe ze palmolie maken, aan andere kramen zien we hoe ze alcohol distilleren. We krijgen thee met nog wat andere knabbel o.a. mais.

De weg wordt heel kronkelig en vol met verschillende haarspeldbochten klimmen we naar boven. Ergens stoppen we van waar we een zicht hebben op de Mount Popa, 0,2$ voor te zien en een foto.

De chauffeur zet ons af beneden aan de berg. We moeten ons schoenen uit doen om naar boven te gaan. De trap en de kanten zitten weer vol met apen die vechten voor het eten dat ze van de toeristen krijgen.

De trap naar boven is geplaveid met een soort badkamertegels en het laatste stuk is van staal. Het doet pijn als we met onze blote voeten op de nootjes van de apen trappen.

De gebouwen boven op de berg zijn niet zo speciaal maar wel het vergezicht, de omgeving en de mensen. Er zijn bijna g??n westerse toeristen en regelmatige nemen de asiatische toeristen foto’s van ons.

Tijdens de rit terug, onder aan de berg stoppen we om over de bloemen en groenten markt te lopen. We kopen aardbeien. Een goed uur later zijn we weer in het hotel.

Het is weer te warm om iets te doen. Na de middag als ik op het wc zit valt de elektriciteit weer eens uit.

Ik geef het op om met een onbetrouwbaar internetverbinding nog foto’s online te zetten. Enkel tekst dan staat er toch iets. Ik zal de foto”s thuis zetten.

 

One Response to Donderdag 13 Maart Mount Popa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *