browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Zondag 9 Maart met de boot naar Bagan

Posted by on 09/03/2014

Om 4u45 opgestaan, om 5:30 taxi en om 6u waren we aan de boot die dan om 6:30 moest vertrekken. Ons lunchpakket in het hotel was er niet.
Men haalde onze valiezen uit de taxi, bond er een kaartje aan en droeg ze naar de boot. En dan moesten we plots betalen om de valiezen te dragen. Uiteindelijk toch de 2$ betaald om er van af te zijn.
De boot zelf viel best mee. Er zat eigenlijk weinig volk op. We hadden vaste genummerde plaatsen binnen. Maar ook buiten op de 3 verdiepingen stonden plastieke of rieten stoelen waar we konden gaan zitten. Het was redelijk fris. Vanaf 7u konden we een gratis ontbijt krijgen. We voeren langs Sagaing en 2 knappe bruggen. Er was eigenlijk veel te zien. Af en toe zagen we ook een ander soms luxueus schip voorbij komen. Later werd het minder en in de namiddag was het snikheet en nog steeds niks anders te zien als uren tervoren.
Regelmatig was de rivier niet diep genoeg en stonden er 2 mannen vooraan op de boot met stokken de diepte te meten. Hierbij roepen ze in kadans naar waar de boot moet sturen. We zien hetzelfde ook op de andere boten.
In de late avond werd ergens gestopt om personeel te wisselen.
Het binnenvaren in Bagan is knap met enkele pagodas op de oever en de zonsondergang. Alles samen was dit toch wel een toffe dag op de boot.
Deze keer kon ik de dragers van de valies houden en droeg ze zelf. De taxi die ons aansprak vroeg 12$ tot aan het hotel. Dit is meer dan het dubbel van de normale prijs. Even later vroeg er een met paard en kar 8$ en die hebben we dan maar genomen. Het was donker als we vertrokken. Iets verder moesten we al stoppen om een soort inkom van Bagan te betalen. Weer 15$, ik betaal en Diane blijft op de kar en moet dus niet betalen.
Het hotel is zoals ik op internet gezien had prachtig maar we krijgen een veel minder goede kamer iin een straatje verder. Het valt nog altijd wel mee voor die prijs.
Internet is er enkel in de lobby, maar soms valt het uit in gans Bagan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *